Scop:

Asigurarea unui mediu de viață activ, stimulant și relaxant pentru beneficiarii Centrului de Plasament pentru Vârstnici și Dizabilități Respiro, prin organizarea de diverse activități recreative și educative.

Obiective:

  • Stimularea creativității și a abilităților cognitive ale beneficiarilor prin participarea la activități de desen și puzzle.
  • Promovarea socializării și a interacțiunii dintre beneficiari prin vizite la Grădina Botanică și participarea la evenimente culturale.
  • Oferirea de momente de relaxare și bucurie prin vizionarea unui film la Festivalul Filmului European și prin petrecerea timpului în natură.

Realizări:

01 Iunie: Vizită la Grădina Botanică și participare la concertul organizat de Ziua Copilului. Beneficiarii au primit în dar pufuleți și înghețată.

06-08 Iunie: Vizionarea de filme la Cinema Oden în cadrul Festivalului Filmului European. Discutarea impresiilor legate de filme la ora de desen. Organizarea de ședințe de desen și puzzle în alte zile. Implicarea activă a beneficiarilor la toate activitățile.

07 Iunie: Vizită la Grădina Botanică în timpul unei zile călduroase. Beneficiarii s-au bucurat de răcoarea și relaxarea oferite de umbra copacilor. Organizarea de ședințe de desen și puzzle.

12 Iunie: Vizită repetată la Grădina Botanică și realizarea de fotografii lângă trandafirii și alte peisaje frumoase.

Toți beneficiarii au participat cu entuziasm la activitățile organizate.

Activitățile de desen și puzzle au contribuit la stimularea creativității, a atenției și a abilităților motrice fine ale beneficiarilor.

Vizitele la Grădina Botanică au oferit beneficiarilor posibilitatea de a se bucura de natură, de a face mișcare și de a socializa.

Participarea la concertul de Ziua Copilului și vizionarea unui film la Festivalul Filmului European au adus momente de bucurie și relaxare beneficiarilor.

Beneficiarii au apreciat fotografiile realizate în Grădina Botanică, ca o amintire plăcută a vizitei.

Activitățile organizate au contribuit la menținerea stării de bine fizice și psihice a beneficiarilor.